۱: هدف صورت های مالی، ارائه ی اطلاعاتی تلخیص و طبقه بندی شده درباره وضعیت عملکرد مالی و انعطاف پذیری مالی واحد تجاری است که برای اتخاذ تصمیمات اقتصادی استفاده کنندگان مفید میباشد. ( بند ۲ )
——————————
۲: مسئولیت تهیه و ارائه صورت های مالی، با هیئت مدیره یا سایر ارکان اداره کننده واحد تجاری است. (بند ۷ )حسابداری کاربردی
——————————
۳: مجموعه کامل صورتهای مالی شامل اجزای زیر است: ( بند۱ )
الف) صورت های مالی اساسی:
۱- ترازنامه؛ ۲- صورت سودوزیان؛ ۳- صورت سودوزیان جامع؛ ۴- صورت جریان وجوه نقد
ب) یادداشتهای توضیحی
——————————
۴: به کارگیری نامناسب استانداردهای حسابداری، از طریق افشا در یادداشتهای توضیحی، جبران نمیشود. ( بند۱۱)
——————————
۵: شرایط ارائه صورت های مالی به نحو مطلوب:
الف) انتخاب و اعمال رویه های حسابداری؛
ب) ارائه اطلاعات مربوط، قابل اتکا، قابل مقایسه و قابل فهم؛
ج) ارائه اطلاعات اضافی(بند ۱۳)
——————————
۶: صورت های مالی باید بر مبنای تداوم فعالیت تهیه شود، مگر اینکه مدیریت قصد انحلال یا توقف عملیات واحد تجاری را داشته
باشد. ( بند ۲۲ )
——————————
۷: مدیریت برای ارزیابی تداوم فعالیت، تمام اطالعات موجود در خصوص آینده قابل پیش بینی (حداقل ۱۲ ماه پس از تاریخ ترازنامه) را بررسی میکند. ( بند۲۲)
——————————
۸: به استثنای اطلاعات مربوط به جریان های نقدی، واحد تجاری باید صورت های مالی خود را بر مبنای تعهدی تهیه کند. (بند ۲۳)
——————————
۹: با توجه به مفهوم تطابق، شناخت اقلامی در ترازنامه که با تعریف داراییها و بدهیها انطباق ندارد، مجاز نمیباشد. ( بند ۲۴ )
——————————
۱۰: باید ثبات رویه در ارائه ی صورت های مالی رعایت گردد، مگر اینکه:
الف) تغییری عمده در ماهیت عملیات واحد تجاری یا تجدید نظر در نحوه ی ارائه ی صورت های مالی حاکی ازاین باشد که تغییر مزبور به ارائه ی مناسب تر معاملات یا سایر رویدادها منجر شود. یا
ب) تغییر در نحوه ی ارائه، بموجب یک استاندارد حسابداری الزام میشود. ( بند ۲۵ )حسابداری کاربردی
——————————
۱۱: تمام اقلام بااهمیت باید به طور جداگانه در صورت های مالی ارائه شود مبالغ کم اهمیت باید با مبالغ دارای ماهیت و کارکرد مشابه جمع گردد و نیازی به ارائه ی جداگانه آنها نیست.(بند۲۷)
——————————
۱۲: اطلاعاتی بااهمیت تلقی میشود که عدم افشای آن بر تصمیمات اقتصادی استفاده کنندگان که بر مبنای صورت های مالی اتخاذ
میشود، موثر واقع شود. (بند۲۳)
——————————
۱۳: دارایی ها،بدهیها نباید با یکدیگر تهاتر شوند مگر اینکه طبق استاندارد دیگری،الزامی یا مجاز باشد. (بند۳۱)
——————————
۱۴: اقلام درآمد و هزینه تنها زمانی تهاتر شوند:
الف ) یک استاندارد حسابداری،تهاتر را الزامی یا مجاز کرده و یا
ب) درآمدها و هزینه های غیر عملیاتی حاصل از معاملات واحد یا مشابه با اهمیت نباشند.(بند۳۲)
——————————
۱۵: تهاتر دو یا چند قلم دریافتنی و پرداختی تنها زمانی مناسب است که توان واحد تجاری برای تسویه حساب از طریق پرداخت مبلغ یا عدم پرداخت و الزام دیگری به پرداخت مبلغ خالص تضمین شده باشد. (بند ۳۴)
——————————
۱۶: صورت های مالی باید ارائه دهنده ی اقلام مقایسه ای دوره ی قبل باشد مگر اینکه یک استاندارد حسابداری،نحوه ی عمل دیگری
را مجاز یا الزامی کرده باشد. (بند ۳۷)
——————————
۱۷: هزینه های عملیاتی باید بر حسب کارکرد هزینه ها در واحدتجاری و در موارد خاص که انجام این امر مفید نباشد(بند۶۲).
——————————
۱۸: در روش طبقه بندی بر مبنای کارکرد هزینه،هزینه ها بر حسب کارکرد به عنوان بخشی از بهای تمام شده ی فروش،توزیع یا اداری
طبقه بندی میشود . (بند۶۲)
——————————
۱۹: در روش طبقه بندی بر اساس ماهیت هزینه،اقلام هزینه بر حسب ماهیت با یکدیگر جمع شده و در سود و زیان منعکس میشود.
(بند۶۳)